Victorias Interiör

Jag heter Victoria Frigert, är 42 år och arbetar som inredningsarkitekt. Jag bor i Bua tillsammans med min man Lars och våra barn Wilma och Olle på Albress gård.

Victorias Interiör

Victoria FrigertEfter fem år som inredare startade jag 2012 företaget Victorias Interiör. Möbeldesign och inredning har alltid varit min stora passion och att arbeta i egen regi har varit fantastiskt och väldigt utvecklande. Under mina fem år som inredningsarkitekt har jag arbetat tillsammans med flera företag i stora ombyggnadsprojekt. Min roll har varit att ta fram ett inredningskoncept till företagets invändiga miljöer och därefter projektleda till färdig miljö.

Våren 2017 fick jag erbjudande om att börja arbeta som inredningsarkitektArkitekterna Krook & Tjäder i Halmstad. Under två års tid väntade en spännande och mycket lärorik tid i en större organisation. Idag fördjupar jag mina kunskaper i inredningsarkitektur på dansk skola under tre år.

Bakgrund

Efter fyra års högskolestudier i marknadsföring började jag 2003 på IKEA Kållered. Jag arbetade som gruppchef och därefter som säljledare för samtliga möbelavdelningar. Här lärde jag mig handelsmannaskap, ledarskap och att skapa kommersiella utställningar. Min nyfikenhet på IKEA ur ett mer globalt perspektiv väcktes och jag började som supply planner i Helsingborg. Min uppgift var att säkra att alla varuhus i världen fick sitt lampsortiment. Efter fyra roliga år var jag redo att pröva mina vingar utanför IKEA.

Inredare

Jag sökte mig till Nilson Group i Varberg. När företaget stod inför ett större ombyggnadsprojekt 2007, blev jag erbjuden att arbeta som inredare. Under närmare ett års tid planerade jag kontor, konferensrum, sociala ytor, pentryn m.m. Här fick jag nytta av alla mina erfarenheter och jag blommade verkligen ut.

Nu hade jag hittat hem i min yrkesroll och valde att studera inredning och bostadsutformning på Växjö Universitet. Efter avklarade studier fick jag tjänsten som 1:e inredare möbler på IKEA Karlstad. Jag ansvarade för samtliga ombyggnationer på möbelplan och coachade inredarna i jobbet att planera och bygga upp estetiska och kommersiella miljöer.

© Victorias Interiör 2019